En keksi juuri mitään parempaa ruokaa arkipyhälle kuin pizza varsinkaan Itsenäisyyspäivänä. Jotain samanlaista meissä kuulemma on lopppujen lopuksi italiaanojen kanssa,
sodassakin oltiin samalla puolella (facepalm tähän).

http://www.youtube.com/watch?v=q8Zca5vsUFE

Joku väittää että pizza olisi keksitty Italiassa, tiedä tosta nyt sitten, kun varastivat makaroonitkin Kiinasta. Hampurilaisenkin keksi Sakemanni mutta asu jo siinä vaiheessa Yhdysvalloissa. Pizzassa kuulema pitää olla tietyt täytteet mutta, samapa tuo teen pizzan oman maun mukaan jokatapauksessa, niinkuin olen tehnyt n 23 vuotta joka ikinen viikonloppu

Taikina

Juomalasillinen vettä
Kuivahiivaa pussillinen
Oljyä loraus
Vähnäjauhoa tarpeeksi

Sekoitetaan kulhossa ja annetaan kohota puolisen tuntia. En kyllä tajua tota kohotus juttua, taikina kuitenkin lässähtää kun sen paiskaa pöydälle kaulimista varten, mutta näin mummo on opettanut ja näin teen jatkossakin.
Ennen homman aloittamista on hyvä laittaa jotain hyvää musaa soimaan kokonaisen albumin verran, tällä kertaa valkkasin This is Boston kokoelman CD version, kädet jauhoissa on vähän vittumaista vaihdella esim sinkkuja levylautaselle.
Kun pizzataikina on kaulittu ja asteltu pellille niin täytteet: tomaattipyrettä, pestoa, tomaattia, herkkusieniä, oliiveja, parsakaalia, sipulia, valkosipulia, edam juustoa, mozzarellaa, sinihometta ja herneitä.

IMG_2982-normal.jpg

 

Noin 25 min päästä pizza ulos uunista, kalja kouraan, televisio auki ja sohvalle löhöömään. Hetkinen, televisiosta tulee joululeffoja jo nyt sekä linnanjuhlia, sotilasparaateja ym paskaa, samat ohjelmat joka vuosi. Tuntematon Sotilas sentään tulee vasta yöllä myöhään tänä vuonna. Viime vuonna katsoin sitä Heinähatussa ainoana asiakkaana Bergmanin kanssa. Bergman ei ollut ikinä nähnyt sitä ja television äänten ollessa poissa, lausuin sille vuorosanat monotonisella äänellä.

Suunnitelma uusiksi. Laitan Bladerunnerin pyörimään videotykin kautta. Pizza alkaa jo olemaan sen verran jäähtynyttä että sitä voi syödä. Nukahdan kesken leffan ja herään illalla. Yritän muistella missä kohtaan nukahdin ja aloitan katsomaan uudestaan. Tässä vaiheessa on hyvä syödä lisää pizzaa. Tällä kertaa kahvin kanssa. Keitän kahvit, pannussa tietenkin ja syön nyt jo jäähtynyttä pizzaa. Tässä vaiheessa sitä voi syödä kuin leipää. Leffan loputtua totean että nälkä on vieläkin, lisää pizzaa, juomaksi tuopillinen kylmää kaakaota, jos tämä ei lihota niin sitten ei mikään.
Jäkiruuaksi jäätelöä ja lisää leffoja.